Update vanuit Weezenhof Centraal

Op 30-11-2015 heeft er weer een vergadering plaatsgevonden van Weezenhof Centraal. Het belangrijkste punt die avond was de toelichting op de procedures voor het nieuw te bouwen winkelcentrum door Marian van Gerwen (Gemeente Nijmegen) en de projectontwikkelaar Hendriks. De nieuwbouw bestaat uit 2 woontorens, één van 11 en één van 8 bouwlagen. Onder de woontorens komt het nieuwe winkelcentrum. De bouw wordt in 2 fasen uitgevoerd omdat de winkels tijdelijk moeten omhuizen.

Er komt geen parkeergarage (financieel niet haalbaar), maar een parkeerterrein dat voldoet aan de gemeentelijke normen. Er komen 85 zorgwoningen welke deels ter vervanging gaan dienen van woningen in de Doekenborg (Aldenhof). Van de 95 woningen zullen er 35 voor 24-uurs zorg bestemd worden. Woonzorg Nederland moet als bindende partij wel de zorgwoningen afnemen anders gaat het project niet door!

Begin 2016 komt er een informatieavond waar het complete plan zal worden gepresenteerd. Ook is er nog een bestemmingsplanprocedure die een jaar duurt. Hiertegen kan dan eventueel bezwaar worden gemaakt en dan volgt een omgevingsvergunning waar ook bezwaar kan worden gemaakt. Het hele project zal naar verwachting 2,5 jaar duren. De bouw start na de bestemmingsplanprocedure.

In het kader van 50 jaar Dukenburg komt er een Canon van de Dukenburg. Iedereen kan een bijdrage aanleveren bij initiatiefneemster Jacqueline Veldmeijer.

Uitgebreide info over het bewonersplatform en de notulen zijn te vinden via de pagina “links”.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.