Geslaagde activiteiten BHW

De afgelopen maanden hebben we weer een aantal activiteiten georganiseerd, waarvan hieronder kort een verslag in woord en beeld.


Het BHW Zomerfeest vond dit jaar plaats op zaterdag 25 mei. En al bleven de bezoekers iets minder lang hangen dan vorig jaar, het was gezellig druk en geanimeerd. Natuurlijk trok het springkussen/stormbaan weer veel kinderen en liepen er veel mooi geschminkte kinderen als vlinders, poezen en bloemen rond. Onder het genot van een drankje en een hapje spraken buurtbewoners elkaar en werden nieuwe buren warm ontvangen. De Amerikaanse barbecue aan twee lange tafels werd afgesloten met life gebrachte popsongs door RoseAnna en Silvia.

 

 

 

Op donderdagavond 6 juni bracht de Tuinenschouw de 20 deelnemers naar drie gevarieerde tuinen: prachtige borders rond een moerbijboom, een mooi ontwerp voor een smalle diepe groene tuin met veel water en de familietuin voor en achter het huis met kippen onder een groen dak, karpers en waterschildpadden in een vijver en konijnen naast stukjes moestuin. Twee leden van de werkgroep “Weezenhof anders groen” vertelden ons over hun plan om het openbaar groen in onze wijk diverser te maken en daardoor aantrekkelijker voor insecten. De avond eindigde in het BHW cafe in de tuin van Ans.

 

 

 

De werkgroep ZorgSamenbuurt organiseerde op zondag 23 juni een excursie naar de Spiegelwaal met gezamenlijk vervoer en een picknick ter plaatse. Onder leiding van Kees Teeken kregen de deelnemers uitleg over de aanleg van dit gebied dat zich ontwikkelt tot een mooi recreatiegebied tussen het stadscentrum en Nijmegen-noord. Er werd op deze warme zondag druk gerecreeerd in en bij het water. En er gebeurt nog veel meer vanuit de ZorgSamenbuurt: zo wordt er elke 2 weken gefietst in de omgeving, is er wekelijks een huiskamer die in de zomervakantie plaats vindt in het Huis van Weezenhof en gaan ook de filmavonden in de vakantie gewoon door. Zie onze website voor meer informatie.

 

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Tuinenschouw, Zomerfeest, Zorgsamenbuurt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.